dilluns, 14 de maig del 2018

Senzillesa.


Dit d'una persona que es capté amb naturalitat, sense artificis, ostentació, etc.”

Dilluns.


·       Visualitzar vídeo youtube : El traje del emperador    6:36





Dimarts.



·       Comentar què  suggereix als nens/es la imatge de la senzillesa. La margarida.



Dimecres.


·       Explicar als nens la faula del corb i la guineu.


Hi havia una vegada un corb dalt d'un arbre que tenia un gran tall de formatge al bec. Es disposava a menjar-se'l quan va aparèixer, sigilosament, una guineu.
 El corb en veure-la arribar li va fer un gest que volia dir: "-No et donaré ni una engruna del meu formatge!" Aleshores la guineu li va dir: -Bon dia, senyor corb! Feu molt de goig avui!
El corb es va quedar sorprès, però no va obrir boca. Així que la guineu va continuar el seu parlament: -Teniu un plomall preciós! I aquest bec tan formós que teniu! Sou el corb més bonic que he vist mai! Segur que canteu meravellosament, si us plau que em cantaríeu una cançó?
 El corb es va posar tant content que va obrir  el bec per cantar, i de sobte el tros de formatge li va caure i la guineu el va agafar al vol amb les dents.
 La guineu abans de marxar li va dir: -La vanitat us ha vençut, senyor corb! I va marxar amb el seu trofeu, deixant al corb amb el bec obert i sense formatge.”




Dijous.

·       Explicar el conte del rei i el sabater.

“Prop del palau reial de Barcelona vivia un sabater molt alegre, que es passava tot el dia cantant i treballant. Com que no parava ni un moment va arribar a fer-se pesat i molest pel rei, el qual, per treurese’l del davant i no sentir-lo més, va decidir de donar una quantitat de diners perquè pogués viure sense treballar, es comprés una finca i anés a viure lluny, ric i feliç, on els seus cants no el molestessin més.

Doncs bé; quan va ser ric, el sabater va anar-se’n a un lloc molt apartat i va construir-se una casa gran i confortable on va viure sense treballar. Però aquella vida no li agradava gens, no s’adaptava al seu temperament.

Vivia sempre amb la por al cos. Tenia por que el robessin; creia que tothom que se li acostava podia ser un lladre; temia que en menjar no l’emmetzinessin .Tot li feia por. Així va ser com va anar canviant aquella alegria per una tristesa que no el deixava viure feliç. En adonar-se que la riquesa li era causa de tristors i malestar, va resoldre tornar tots els diners al rei i tornar a la vida de pobre però alegre i de cantar tot el dia.
Anà, doncs, a trobar el rei Jaume, li tornà els diners i li explicà el que li passava; que era més feliç sense diners i amb la tranquil·litat que no pas amb fortuna i amb inquietud.

El rei el va comprendre i acceptà la proposta del sabater, el qual, fins que no va poder més de tant vell, va fer sabates i va cantar tot el dia, feliç de fer el seu ofici”.

Divendres.

·       Visualitzar el vídeo del youtube:

 Jarabe de palo- bonito- videoclip      4:11



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada