dilluns, 23 d’octubre del 2017

Setmana de la Responsabilitat.

4arta setmana octubre


Dilluns.

·        Dinàmica de grup preguntant i apuntant a la pissarra o oralment quines són les responsabilitats que desenvolupen els nens/es a casa o amb la família ( fer-se el llit, recollir l’habitació etc.).

Dimarts.

·        Explicació de la faula de la cigala i la formiga.

“ Hi havia una vegada una formiga que era molt treballadora, i es passava l’estiu recollint menjar per guardar-lo al formiguer per quan arribés l’hivern. Treballava i treballava moltes hores al dia i només descansava per dormir al seu llit del formiguer.
En canvi la seva amiga la cigala, es passava el dia cantant i ballant, sense preocupar-se de treballar, ni de l’arribada de l’hivern.

La formiga quan es trobava la cigala pel bosc li deia que havia de treballar i que l’hivern estava a prop, però la cigala no li feia cas i tornava a tocar la guitarra i dormia tot el dia i li deia:
-Ja ho faré demà...

Els dies van passar i va arribar el terrible hivern, la neu va caure i el vent bufava amb força. Tots els animals es van amagar al seu cau.

Llavors la cigala va trucar desesperada a casa de la formiga perquè s’estava morint de gana ja que no havia guardat res per a l’hivern.
La formiga li va tancar la porta del formiguer als morros i li va dir:
-Haver-ho pensat abans, et vas passar tot l’estiu fent el gandul i sense treballar!
La pobre cigala es va morir de gana i de fred.”


Dimecres.

-      Comentar que suggereix als nens la imatge del nen i el gos.




Dijous.

-      Explicar la història del nen i la mascota i deixar que els nens/es acabin la història al seu gust.

“Hi havia una vegada un nen que es deia Joan i vivia a Barcelona, era un nen que li agradaven molt els animals i els éssers vius.

Un dia en Joan i la seva mare van passar per casualitat davant d’una botiga d’animals, llavors en Joan va veure un gosset petitó i bonic dins d’una gàbia. Se’n va enamorar a l’instant i li va demanar a la seva mare que li comprés, prometent que ell tindria cura de la seva nova mascota.

La seva mare li va dir que no perquè tenir un animal a casa comporta tenir moltes responsabilitats, ja que se li ha de donar de menjar, netejar la seva brutícia i treure´l a passejar un parell de cops al dia.

Però el Joan li va insistir tant, que la seva mare al final li va comprar sempre que en Joan tingués cura del gosset.

La primera setmana tot va anar molt bé, però a partir de la segona setmana, en Joan va començar a oblidar-se de les seves obligacions amb el gos.

Un dia la seva mare va entrar a casa i es va trobar la casa desendreçada amb pixums de gos i amb el sofà tacat de petjades de gos. La mare va dir enfadada: 



-En Joan s’ha tornat a oblidat de treure el gos a passejar, de donar-li de menjar i de netejar la seva caseta. Quan arribi de l’escola em sentirà!

En aquell moment va entrar en Joan per la porta i.....”


Divendres.

-      Endevinalla:
“ Sempre va de viatge,
sense maleta ni bastó,
hi ha dies que sembla un formatge,
d’altres un tall de meló”.

Resposta: La lluna.