dilluns, 5 de febrer del 2018

Setmana del Perdó.

 
Dilluns.

·        Dinàmica de grup reflexionant sobre alguna ocasió on ens hem enfadat amb els amics o amb els pares o mestres i al final ens han perdonat. Debat amb opinions dels nens.


Dimarts.

·        Explicar als nens/es el  conte del pont de fusta.

“Dos germans que vivien en granges properes van caure en un conflicte; va ser el primer que tenien després de 40 anys compartint maquinària i intercanviant collites i béns regularment. Tot va començar quan un petit malentès va anar creixent fins que explotà en un intercanvi de paraules amargues seguit de setmanes de silenci.

Un dia, de bon matí, algú va trucar a la porta d'un dels dos germans. En obrir-la trobà un home amb eines de fuster que li va dir:
- Estic buscant feina; tal vegada podria ajudar-lo amb alguna petita reparació en la seva granja.
- Sí, va dir el gran dels germans; - tinc una feina per a vostè. Mira, a l'altra banda del riu, en aquella granja, allà viu el meu germà petit. La setmana passada hi havia un preciós prat entre nosaltres dos fins que ell va desviar el cabal del riu per a separar les nostres terres. Amb aquesta actitud està mirant d'enfurismar-me, però no sap el que li espera. Veu vostè aquella pila de restes de fusta al costat del graner? Voldria que construís una valla de dos metres d'alt per a no veure'l mai més.

El fuster li va dir:
- Crec que entenc la situació. Digui'm on són els claus, la pala per a fer els forats dels pals, i faré una feina que el deixarà ben satisfet.

El fuster va treballar dur durant tot el dia mesurant, tallant i clavant.


Quan estava a punt de caure el sol, el granger va tornar, i el fuster havia acabat la seva feina. El germà gran es va quedar bocabadat. No hi havia una valla de dos metres; en el seu lloc havia construït un pont. Un pont que unia les dues granges a través del riu. Era una fina peça d'art.

En aquell moment, el seu germà petit va apropar-se des de la seva granja i anant cap al seu germà l'abraçà i li digué:
- Ets un gran home!, mira que construir un bonic pont després del que t'he dit i t'he fet...!

A continuació, el fuster va agafar les seves eines i va acomiadar-se per marxar; però el germà gran el va aturar i li va demanar que es quedés amb ells... Ell va respondre'ls:
- M'agradaria quedar-me amb vosaltres però tinc molts ponts per a construir. “


Dimecres.

·        Ensenyar als nens/es la imatge del perdó per veure què els suggereix.




Dijous.

·        Explicar als nens les següents endevinalles.

“Adam la porta al davant i Eva al darrera”.

Resposta...la lletra a.

“El ruc sempre la duu a sobre, està ficada al bagul,
Jo no l’he tinguda mai, però sempre la tens tu.”

Resposta...la lletra u.

“ Un arbre que té set branques; cada branca té el seu niu i cada niu té el seu nom....Vejam si saps com es diu.”

Resposta...La setmana.


Divendres.

·        Explicar als nens “El misteri de l’Everest”.

“La muntanya més alta del món és l’Everest, està situada a la serralada de l’Himàlaia i medeix aproximadament 8.848 metres d’alçada sobre el nivell del mar, són molt pocs els escaladors que han aconseguit pujar al cim ja que hi falta l’oxigen i hi fa molt de fred.
Sobre aquesta muntanya hi ha un misteri molt interessant, ja que no se sap del cert quins van ser els primers homes que van pujar a la muntanya i van fer el cim.
Oficialment es diu que van fer el cim Hillary i Norgay a l’any 1953, però hi ha dubtes perquè trenta anys abans dos homes van intentar fer el cim i no van tornar mai més, aquests homes es deien Mallory i Irvine.
La darrera persona que va veure vius els escaladors Mallory i Irvine, assegura que els va veure molt a prop del cim, però tots dos van morir congelats i no se sap si quan van morir ja havien fet el cim o si no ho van poder aconseguir mai ja que ningú no els va tornar a veure amb vida mai més.
Finalment setanta-cinc anys més tard, al 1999 van trobar el cos de Mallory congelat molt a prop del cim, i des de llavors el misteri continua..i tú què creus, van arribar al cim o no ho van aconseguir?.
Potser d’aquí uns anys es podran trobar més proves per resoldre el misteri de l’Everest”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada